Vinaora Visitors Counter

3616537
Your IP: 3.214.184.223
Server Time: 2023-10-04 20:13:21
     
 

ЈА ЈЕСАМ ЈЕР МИ ЈЕСМО

         У једном експерименту, антрополози су групици дјеце једног афричког племена предложили игру.
         Покрај неког дрвета поставили су кошару пуну воћа и дјеци рекли да ће онај који први дотрчи до кошаре добити све што се у њој налази. Кад су им дали знак за старт, клинци су се погледали, примили за руке и заједно отрчали до кошаре, узели воће и сјели се одморити док једу.

Register to read more...

СУЗЕ ЈАЧЕ ОД СМРТИ

         С тим сам се човеком срео у следећим околностима. У једној од тамница Њерчинске робијашнице избила је побуна међу затвореницима. Затвореници су се поделили међу собом на два табора и врло се свирепо сукобили. Био сам одређен да брзо одем у робијашницу, управо у ту тамницу.

Register to read more...

КАДА ОСТАРИМ

         Била једном једна слабашна старица која је, када је њен вољени муж умро, отишла да живи са сином, снахом и унуком.

Register to read more...

НА ПУТУ ДО ЦИЉА

         Живео једном један цар, који није имао наследника и одлучио је да некога усвоји. Наредио је свом саветнику да отвори капију и да пусти у дворац свакога ко жели да постане престолонаследник.

Register to read more...

ОБАВЈЕШТАВАМО

Обавјештавамо све пријатеље наше Свештене Обитељи да је синоћ, 28. априла 2014. године, у Концертној сали Банског двора у Бањој Луци, одржан концерт Слободана Тркуље. Концерт је организован као подршка изградњи Саборног манастирског храма Свете Великомученице Марине у манастиру Клисина.

Register to read more...

РЕЛИГИОЗНО ПИСМЕНИ А БЕЗ ДОБРОТЕ И ЉУБАВИ

         Иза спољашње црквености, иза црквене терминологије: „опростите“, „благословите“, „искушење“, итд.; иза црквене проблематике (борба са екуменизмом, масонством, секташтвом) људи понекад желе да се сакрију од покрета у дубину, од сусрета са истинским самим собом. Немамо никакве користи, ако уцрквенивши се, не засветлимо љубављу. Испуните људску молбу, тим пре, што Сам Господ Исус Христос, кроз ближњег моли за помоћ.

Register to read more...

ВАСКРС У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         Васкрсење Христово, Празник над Празницима,  најзначајнији догађај у историји свијета и човјека, молитвено и са радошћу надрадосном прослављен је широм Васељене, па тако и у Светомаринском манастиру Клисина, у којем је тачно у поноћ започело Васкршње јутрење, да би потом услиједила Света Литургија.

Register to read more...

1412 – ПОЗИВ ЗА КЛИСИНУ

        Братство манастира Клисина обавјештава све пријатеље, поклонике и поштоваоце наше Свештене Обитељи да је компанија М: Тел уступила за мјесец април хуманитарни број 1412 како би наш манастир, путем ваших позива, сакупио потребна средства за довршетак изградње Саборног манастирског храма Свете Великомученице Марине.

Register to read more...